Archief bijeenkomsten, 10 maart 2014: Salesmanager in de Keuken bij Hooghoudt

Op 10 maart brachten zo’n dertig salesmanagers een bezoek aan de vermaarde distilleerderij Hooghoudt in Groningen. “Dat was absoluut indrukwekkend,” vertelt Goeran de Pater, voorzitter van SMA Noord. “Dit familiebedrijf is een begrip in Nederland en heeft een lange historie (1888). Het is ontzettend knap om te zien welke transformatie het bedrijf heeft doorgemaakt. Jenever was vroeger één van de meest gedronken sterke dranken van ons land, maar heeft inmiddels een wat oubollig imago. Dus waar andere bedrijven alleen hun salesstrategie aan hoeven te passen naar veranderende maatstaven, moest Hooghoudt ook haar assortiment en marketing stevig onder de loep nemen. Die branche had overigens best een tijd stilgestaan dus op dit vlak was ook nog een inhaalslag nodig. Wat een genot voor de SMA’ers om een verhaal van dit kaliber te kunnen horen. Hooghoudt gaf ons inzicht in het volledige transitieproces en het gaat de goede kant op. Er is met name in het distributiekanaal veel veranderd en een strategie ontwikkeld om het merk op een andere manier te positioneren. Hierbij is veel energie gestoken in het vinden van de juiste presentatievorm, zoals de uitstraling en typografie. Hooghoudt heeft overigens slim gebruik kunnen maken van de populariteit van mixdrankjes. Vandaag de dag vindt het bedrijf wereldwijd een afzetmarkt voor haar verschillende soorten graanjenevers, kruidenbitters, fruitjenevers, vodka, vieux en limonades.”

 

Goeran heeft ook lovende woorden voor de betrokkenheid van de SMA-leden in het Noorden. “Bij het Sales Event was er een grote afvaardiging van nieuwe leden en mensen die al langer lid zijn. Daarnaast hebben we in Noordlease een goede partner gevonden om een aantal van de vaste bijeenkomsten te organiseren.”

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen