Archief bijeenkomsten, 14 juni 2012 : Salesmanager in de Keuken bij van Ganzewinkel

Bij Van Gansewinkel ziet men afval als het begin van iets moois. Ze geven afval liever een tweede leven in de vorm van grondstoffen en energie. Het start met zoveel mogelijk aan de bron gescheiden inzameling.

 

Door afval goed en gescheiden in te zamelen draagt men bij aan het behoud van waardevolle grondstoffen. Materialen worden niet opnieuw uit de natuur onttrokken. Behalve aan grondstoffenschaarste, draagt het goed scheiden van afval ook bij aan het terugdringen van CO2 én in veel gevallen aan de vermindering van de afvalkosten. Men brengt reststromen van bedrijfs- en/of productieprocessen in kaart en bieden hiervoor duurzame oplossingen.

 

Biografie Johan Pot       

 

Na 13 jaar verschillende leidinggevende functies te hebben vervuld bij Pieëe Muziek (bedrijf in professioneel licht- geluid- en beeldtechniek), heeft Johan zijn eerste stappen in het commerciële werkveld gezet. Dit binnen dezelfde organisatie als waar hij zijn carrière gestart is. Na een succesvolle periode besloot Johan om zijn vleugels verder uit te slaan en heeft hij de overstap gemaakt naar een rol als accountmanager bij een mondiale speler, nl. Siemens Nederland. Hij werd werkzaam in de regio Oost Nederland alwaar hij zich richtte op de strategische accounts van Siemens in deze regio. Uiteindelijk is Johan Salesmanager geworden van het landelijke team, binnen Siemens, dat verantwoordelijk is voor o.a. gebouwenbeheer – klimaatbeheersingssystemen. Vanuit deze functie raakte Johan steeds meer betrokken (en daarmee geïnteresseerd) in duurzaamheid. Via deze manier kwam hij in contact met de van Gansewinkel Group, alwaar hij nu de functie van hoofd verkoop van de regio Oost Nederland vervult. Deze rol vervul nu alweer enige tijd.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen