Archief bijeenkomsten, 23 januari 2014 : Sales Café over Selling with Colours

Je werkt elke dag met mensen, persoonlijk en beroepsmatig. Begrijp je hen (en jezelf) goed genoeg om het beste naar boven te halen en succes voor beiden te verzekeren? Dat zul je gaan doen, als je de interactieve workshop” Selling with colours” van het Zweedse Ensize International hebt bijgewoond.

Al meer dan 10 jaar traint Ensize sales-professionals, organisaties en  teams. Met name door de eenvoud en de praktisch toepasbaarheid van de materie is deze workshop een echte aanwinst voor iedere sales professional. Christel Frieling zal deze bijeenkomst voor de SMA kleur geven.
“Selling with colours” is gebaseerd op het  DISC instrument. Dit is een psychometrische en hoog gevalideerde gedragsindicator gebaseerd op het werk van William Marston ‘The Emotions of Normal People’. DISC heeft een wetenschappelijke ontwikkelingsgeschiedenis van meer dan 90 jaar en wordt wereldwijd gebruikt en toegepast. Na de workshop, verzorgt door twee trainers van Ensize, heb je een goed inzicht in de 4 verschillende verkoopstijlen die  “Selling with colours” definieert. Je leert veel over je eigen stijl en de impact van jouw stijl op de klant. Hoe meer je weet over de verschillende stijlen hoe makkelijker je een ook de koop stijl van je klant herkent. “Selling with colours” laat je nadenken over waarom een klant van je zou willen kopen. Daarnaast worden  er een aantal concrete tips en ideeën mee gegeven zodat je klanten effectiever gaat benaderen gewapend met deze kennis.

Christel Frieling is Management Consultant en People Development Specialist. Na 15 jaar gewerkt te hebben op verschillende management niveaus in voornamelijk de ICT is Christel zich op haar passie gaan richten, mens en motivatie. Door talenten van mensen inzichtelijk te maken met behulp van DISC geeft zij individuen en organisaties advies over hoe meer uit zichzelf en haar medewerkers te halen. Haar doel is om organisaties op management, team en individueel niveau met elkaar in verbinding te brengen en effectiever te laten opereren. Christel werkt sinds 2000 met DISC en is leverancier van het Zweedse EDOC van Ensize International. EDOC is een web-based tool voor de ontwikkeling van mens en organisatie.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen