Archief : SMA Midden 10 oktober 2013 : Salesmanager in de Keuken bij AFAS Software

Locatiefoto : AFAS, Leusden

 

Deze bijeenkomst waren we te gast bij AFAS Software. De bijeenkomst stond onder leiding, Leo Koppelaar. In 2010 was Leo één van de kandidaten die in de race was voor de titel van Commercieel Directeur. Binnen dit succesvolle software bedrijf is hij degene die commercieel eindverantwoordelijk voor de gehele sales operatie.

 

Het Nederlands familiebedrijf AFAS Software staat dit jaar in de top-10 van meest innovatieve ICT-bedrijven. Daarnaast is het bedrijf sinds eind september officieel ISO/IEC 27001-gecertificeerd en won het de Deloitte Award voor Best Managed Companies. AFAS geniet daarnaast natuurlijk bekendheid als hoofdsponsor van AZ. Het bedrijf is dus op zijn zachtst gezegd ‘goed bezig’. Leo Koppelaar is trots op zijn team. 

 

Archief : SMA Midden, Salesmanager in de Keuken bij AFAS Software

 

Koppelaar : “Het was een goede bijeenkomst, waar ik met veel plezier op terugkijk. Bij AFAS hebben we een strak waarden- en normen protocol en dat bepaalt niet alleen intern onze manieren, maar vooral ook de wijze waarop wij met onze klanten omgaan. Wij hanteren de consultative selling methode voor onze sales en ik heb aan de bezoekende SMA-leden uitgelegd wat ons dit dagelijks brengt. Voor mijzelf was dit salesmodel eind jaren ’90 dé aanleiding om de Sales in te gaan. Het is leuk om ook anderen, buiten je eigen bedrijf, te inspireren. Eén van de aanwezigen – een senior in de sales – zei na afloop dat echt alles wat ik verteld had, klopte. Dat was een groot compliment.”

 

 

Profielfoto Leo KoppelaarAFAS Software biedt een verscheidenheid aan softwareproducten in alle branches en voor zowel de zakelijke markt als de consument. Koppelaar: “De kracht van AFAS is overigens dat we niet alleen in ons salesteam een prima voorhoede vinden, maar dat we ook een ‘stevig achterwerk’ hebben. We hebben goede consultants, een gedreven supportafdeling, een enthousiast ontwikkelteam en goede testers. Iedereen zet zich dagelijks voor de volle 100% in en wil het beste bereiken voor de klant.”

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen