Bestuurslid : Pieter Paul Verhegggen

20190314 SMA Sales Event Opening Marit van Bohemen Pieter Paul Verheggen

 

Pieter Paul’s huidige werkzaamheden

 “Ik ben helemaal gegrepen door het onderzoeksvak. Reeds tijdens mijn studie psychologie ging ik interviewen en sindsdien ben ik altijd als onderzoeker actief geweest. En op wat korte uitstapjes na ook altijd aan de bureau-zijde bij Motivaction. De laatste 10 jaar sta ik als algemeen directeur aan het roer van dit inmiddels grootste onafhankelijk onderzoekbureau van Nederland. Met het door ons ontwikkelde Mentality model (zie www.motivaction.nl/mentality) brengen wij de drijfveren en motivaties van consumenten in kaart. Sinds 2009 kijken we ook naar de drijfveren van bedrijven (zie https://www.motivaction.nl/businesslocus ). En vanaf 2018 heb ik daarnaast ook de leiding over onze internationale onderzoekorganisatie Glocalities. Het inzichtelijk maken ‘waarom mensen doen wat ze doen’ is voor mij iedere dag een uitdaging

 

Toegevoegde waarde SMA voor Pieter Paul

“Ik kende de SMA als lid sinds 2013 voordat ik in mei 2019 de voorzitterhamer oppakte. Wat mij aantrekt in de SMA is dat je er veel kennis en ervaring kunt opdoen hoe je de sales en commercie van je organisatie effectief kunt inrichten. Dat is van belang voor commerciële bedrijven maar ook not-for-profit organisaties en (overheids-)instellingen moeten met hun diensten, burgers voor zich zien te winnen. Ik wil een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van dat proces met goede content en inhoud. En in mijn rol als voorzitter doe ik dat door de strategie van de associatie samen met mijn medebestuursleden en het bureau uit te werken en concreet uit te voeren. Maar sales en commercie staat niet op zichzelf en daarom besteed ik speciale aandacht aan wat wij kunnen leren en kunnen betekenen van- en voor andere (branche-)organisaties.

Naast werk en SMA

“Wie mij kent, weet dat ik gek ben op sporten (op de tennisbaan, in de sportschool en als koud-water zwemmer) en een zwak heb voor kunst en cultuur. Vooral voor klassieke muziek (met name opera’s) en de werken van de Nederlandse schilder Ed Dukkers kun je mij midden in de nacht wakker maken! Samen met mijn vrouw Anneke en 2 kinderen woon ik in Ilpendam, dat is en schilderachtig klein dorpje boven Amsterdam.”

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen