Bestuurslid : Pieter Paul Verhegggen

20190314 SMA Sales Event Opening Marit van Bohemen Pieter Paul Verheggen

 

Pieter Paul’s huidige werkzaamheden

 “Ik ben helemaal gegrepen door het onderzoeksvak. Reeds tijdens mijn studie psychologie ging ik interviewen en sindsdien ben ik altijd als onderzoeker actief geweest. En op wat korte uitstapjes na ook altijd aan de bureau-zijde bij Motivaction. De laatste 10 jaar sta ik als algemeen directeur aan het roer van dit inmiddels grootste onafhankelijk onderzoekbureau van Nederland. Met het door ons ontwikkelde Mentality model (zie www.motivaction.nl/mentality) brengen wij de drijfveren en motivaties van consumenten in kaart. Sinds 2009 kijken we ook naar de drijfveren van bedrijven (zie https://www.motivaction.nl/businesslocus ). En vanaf 2018 heb ik daarnaast ook de leiding over onze internationale onderzoekorganisatie Glocalities. Het inzichtelijk maken ‘waarom mensen doen wat ze doen’ is voor mij iedere dag een uitdaging

 

Toegevoegde waarde SMA voor Pieter Paul

“Ik kende de SMA als lid sinds 2013 voordat ik in mei 2019 de voorzitterhamer oppakte. Wat mij aantrekt in de SMA is dat je er veel kennis en ervaring kunt opdoen hoe je de sales en commercie van je organisatie effectief kunt inrichten. Dat is van belang voor commerciële bedrijven maar ook not-for-profit organisaties en (overheids-)instellingen moeten met hun diensten, burgers voor zich zien te winnen. Ik wil een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van dat proces met goede content en inhoud. En in mijn rol als voorzitter doe ik dat door de strategie van de associatie samen met mijn medebestuursleden en het bureau uit te werken en concreet uit te voeren. Maar sales en commercie staat niet op zichzelf en daarom besteed ik speciale aandacht aan wat wij kunnen leren en kunnen betekenen van- en voor andere (branche-)organisaties.

Naast werk en SMA

“Wie mij kent, weet dat ik gek ben op sporten (op de tennisbaan, in de sportschool en als koud-water zwemmer) en een zwak heb voor kunst en cultuur. Vooral voor klassieke muziek (met name opera’s) en de werken van de Nederlandse schilder Ed Dukkers kun je mij midden in de nacht wakker maken! Samen met mijn vrouw Anneke en 2 kinderen woon ik in Ilpendam, dat is en schilderachtig klein dorpje boven Amsterdam.”

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen