Highlights, SMA Noord op bezoek bij Groningen Airport Eelde

Op 14 maart waren we vanuit SMA Noord te gast bij Groningen Airport Eelde. Voordat Goeran de Pater, de voorzitter van de regio het woord nam om de opening van deze bijeenkomst te verzorgen werd er een goed verzorgd lunchbuffet aangeboden door onze gastheer. Hiervoor hadden ze een speciale ruimte ingericht, waardoor wij tijdens het netwerken en eten, een schitterend uitzicht hadden op de landingsbaan. Hierdoor wat het mogelijk om de vliegtuigen te zien landen. In het openingswoord van deze salesmanager in de Keuken, refereerde Goeran nog naar het onlangs gehouden Sales Event in Noordwijk. Dit mede, vanwege de aanwezigheid van Mark Goeman, de nummer twee van de verkiezing van de Senior Sales Professional van het jaar.

 

Na de woorden van Goeran, gaf hij het stokje over aan Jonas van Dorp. Jonas is de business development manager van het vliegveld. In deze rol is hij o.a. verantwoordelijk om er voor te zorgen dat nieuwe bedrijven in de omgeving gebruik gaan maken van Groningen Airport als start- en eindpunt van de zakelijke reizigers. Voordat Jonas zijn verhaal begon, liet hij ons een filmpje zien, waardoor iedereen een goed beeld heeft van de locatie waar men zich momenteel bevind. Jonas gaf vervolgens aan dat men momenteel zeer nauw samenwerkt met een groot deel van het bedrijfsleven in Noord Nederland. Dit kan pas worden voorgegeven, nadat de politiek groen licht had gegeven dat er mogelijkheden waren tot groei.  Tevens kon men zich toen gaan profileren als de toegangspoort tot Noord Nederland.

 

In het tweede gedeelte van zijn presentatie gaat Jonas verder in op de routeontwikkeling, waarbij hij aangaf dat 70% van de potentiële reizigers weglekt naar andere vliegvelden. Voornamelijk naar Amsterdam, Eindhoven en Bremen.  Hij gaf vervolgens aan dat men vanuit Eelde nu de mogelijkheid heeft om op Londen en Kopenhagen te vliegen. Jonas lichte kort toe hoe een dergelijke lijnverbinding tot stand kwam en wat men daar als vliegveld voor moest doen.

 

In het derde en laatste gedeelte van zijn verhaal ging Jonas in op de meest nieuwe tak van sport voor Groningen Vliegveld Eelde, namelijk Sales. Hij maakte hierbij onderscheid tussen de directe benadering van bedrijven/reisbureaus. Waarbij het voorlopig nog blijft bij het creëren van awareness bij de bedrijven in Noord Nederland. Het ultieme doel is om via dit kanaal direct afspraken te kunnen maken over tickets en het reisbeleid van de noordelijke bedrijven. Dat laatste is van belang, omdat men dan hiervoor opdracht geeft aan hun zakelijk reisbureaus. De andere tak van sport is dan de verkoop van de indirecte aanpak. Hierbij moet je denken aan partners zoals VNO/NCW.

 

Na het verhaal over Groningen Airport Eelde, deponeerde Jonas nog een stelling voor de groep. Dit betrof of de SMA-leden wilden meedenken over manieren waarop men het inkomend verkeer vanuit het buitenland kan doen toenemen. De groep ging in een viertal subgroepen uiteen, waarna na een twintigtal minuten er vanuit elke groep een aantal tips en trucs kwamen. Jonas was zichtbaar blij met een aantal van deze suggesties. Hierna was het tijd voor een rondleiding op het vliegveld, zodat alle aanwezigen zich een goed beeld konden vormen van hetgeen hiervoor verteld was. Daarna was het tijd voor de netwerkborrel, echter niet nadat Goeran Jonas voor zijn verhaal bedankt had.

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen