Highlights, SMA Zuid/West-Brabant : Talentontwikkeling in een VUCA-wereld

Voor het tweede event van de SMA regio Zuid-West Brabant werd letterlijk de regiogrens opgezocht: het Ahrend InnovationLAB te Sint Oedenrode. Op deze zonnige woensdag 14 juni jongstleden werden wij ontvangen op het inspirerende Ahrend hoofdkantoor. Samen met collega bestuursleden Eric Fransen (CM Telecom) en Mehmet Genc (Avans Hogeschool) organiseert voorzitter Loek Worm (BrainCompass) dit event over de noodzaak voor talentontwikkeling binnen sales (management) in deze VUCA-wereld.

 

Circa 25 salesmanagers en sales professionals van onder andere Bechtle, Hampshire, Mercedes-Benz, Ormit en natuurlijk Ahrend zien gezien het ‘technische weer’ toch de noodzaak van het thema in.

 

Innovatief programma

 

Ook voor dit tweede event heeft het bestuur weer gekozen voor een ervaren moderator, Árpád Halaszi, die met veel enthousiasme het thema inluidt, de sprekers introduceert en deze uitdaagt om de vernieuwende inzichten te vertalen naar de praktijk.

 

SMA Zuid West Brabant Sales Café Talent Ontwikkeling Ingrid van Tienen OrmitDe eerste spreker van deze middag is Ingrid van Tienen, Vice Director van Ormit. Zij neemt ons mee in de wereld van talent development waar Ormit zich dagdagelijks bij de grote corporates zoals ASML, Philips en PON mee bezig mag houden. In een hoog tempo komen de laatste trends en ontwikkelingen zoals Learning Agility, Rookie Smart en inzichten vanuit Neuroscience op ons gedrag aan bod. Het belangrijkste advies van Ingrid is dan ook om continu te blijven leren en kritisch te zijn over de houdbaarheid van je (eigen) ervaringen. Alles draait volgens Ingrid om zelfreflectie en kennis van je eigen talenten en valkuilen.

 

 

SMA Zuid West Brabant Sales Café John de KockNa de nodige vragen uit het publiek over hoe dit nieuwe gedachtegoed direct binnen hun team en organisatie toe te passen heeft Árpád de tweede spreker geïntroduceerd. John de Kok is fysioloog, didacticus en als Leadership Adventurer verbonden aan BrainCompass. Een spin-off van de Erasmus Universiteit Rotterdam die leiders en sales professionals inzicht geeft in de ontwikkeling van hun nature én nurture op basis van een biologische (DNA) ontwikkel-assessment. Om goed te kunnen begrijpen waarom er in deze VUCA-wereld een noodzaak is voor continue talentontwikkeling neemt John ons mee in een aantal mega-trends en koppelt deze vervolgens aan hoe jij als salesmanager en sales professional je eigen (natuurlijke) talenten optimaal inzet en/of ontwikkelt.

 

SMA Zuid West Brabant Sales Café Arnold Struik Ahrend

 

Ter afsluiting deelt Ahrend Concept & Design Director Arnold Struik een paar ontwikkelingen voor het creëren van een optimale omgeving om je talenten in te kunnen zetten. Wij krijgen vervolgens ook een aantal voorbeelden uit de nabije toekomst te zien tijdens de rondleiding in het InnovationLAB. Maar natuurlijk biedt het programma ook voldoende ruimte om te netwerken en staan er zoals je in Brabant mag verwachten ook een met hapjes en drankjes gevulde tafel klaar om ons na afloop te ontvangen.

 

 

Voor een sfeerimpressie, kijk verder op onze website. Tevens zijn de presentaties van Ingrid van Tienen en Arnold Struik beschikbaar

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen