Masterclass Sales Event 2017 : Secure Base Leadership, van angst naar vertrouwen

Organisaties die het verschil maken, nu én in de toekomst, laten het tijdperk van Continuous Improvement achter zich en gaan voor Continuous Innovation. Organisaties die innoveren en vanuit een positieve insteek weten te veranderen, zijn én worden de organisaties die exponentieel gaan groeien. Hier zijn een flinke dosis lef, loslaten, creativiteit en talent voor nodig en daar past vanzelfsprekend geen leider bij die schreeuwt en alleen aan de eigen carrière bouwt. Hiervoor is een leider nodig die weet te inspireren, dingen gedaan krijgt. Deze leider heeft volgers, geeft vertrouwen en durft verstandige risico’s te nemen.

 

Een leider heeft een voorbeeldfunctie in de organisatie en doet dit uit intrinsieke gedrevenheid. Daarnaast weet deze leider ook wat de intrinsieke motivatie is van zijn medewerkers. Kortom een leider die veiligheid creëert, faciliteert en inspireert en daardoor het beste in mensen naar boven weet te halen. Dus: een Secure Base Leader.  

 

Secure Base Leaders zorgen voor verbinding en vertrouwen, combineren duidelijkheid in koers met het creëren van een sterke band met hun medewerkers. Door een Secure Base Leader te zijn, maak je bij je medewerkers een enorme hoeveelheid potentieel en talent vrij waardoor ze durven te ondernemen. Dit leidt tot verhoging van productiviteit, meer motivatie, werkplezier en verbetering van resultaten.

 

Inspireren, vertrouwen geven en ruimte bieden om te leren liggen dicht bij elkaar. De leiders van de toekomst kunnen delen en stellen anderen in staat te excelleren. Ze zijn digitaal savvy en niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

 

De wereld om ons heen verandert in een zeer snel tempo, houden wij de veranderingen bij? Het politieke klimaat in de wereld is instabiel, kunnen wij stabiliteit bieden? De targets staan onder druk, hoe kunnen wij de rust bewaren? De wereld en de beleving van werk veranderd hoe houden wij mensen aligned? Vele vragen, soms geen antwoorden maar binnen deze snel veranderende wereld is er een leider nodig die de “Secure Base” is voor het team en de organisatie. Als je dat voor elkaar hebt kan je namelijk mensen uitdagen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.

 

Wil jij zo’n leider worden? Of wil jij jouw leider feedback geven op zijn of haar leiderschapsstijl? Of wil je juist onderzoeken wat de overeenkomsten zijn tussen de leider van de toekomst en de beste commerciële talenten van nu? Kom dan naar onze workshop voor inspiratie, inzichten, kennis, verrassing en reflectie.

 

Tijdens de workshop nemen we je mee in ons gedachtengoed en laten we je de effecten van de verschillende vormen van leiderschap ervaren. Na afloop ben je in staat om jezelf én je organisatie te toetsen op de schaal van Secure Base Leadership. Durf jij de uitdaging aan, kijk je samen met ons in de spiegel? Wij nodigen je van harte uit!

 

SMA Profielfoto job de vissermr. Job de Visser (1963), Oprichter van Quaestus. Ervaren Executive Search Expert in Nederland en Partner binnen Quaestus. Job heeft Fiscaal Recht gestudeerd in Leiden en is zijn carrière begonnen als belastingadviseur bij Coopers & Lybrand. Inmiddels heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in de Executive Recruitment branche.

 

Quaestus Executive Leadership is in 2000 in Nederland opgericht en is uitgegroeid tot een gerenommeerd en gerespecteerd Executive Search bureau in Nederland, lid van AESC (Association of Executive Search Consultants) en onderdeel van IMD International Search Group, een wereldwijd netwerk van 40 Executive Search bureaus die gezamenlijk in 25 landen opereren. In de afgelopen 15 jaar heeft Job een gedegen trackrecord en uitgebreid netwerk opgebouwd in Nederland en heeft hij vele opdrachten in de Retail & Industrie succesvol ingevuld. Onder zijn leiding is Quaestus uitgegroeid van een traditioneel Executive Search bureau tot een modern geïntegreerd bureau voor Executive Search & Leadership Consultancy, die vele mooie bedrijven tot haar klantengroep kan rekenen.

 

 

SMA Profielfoto Hans van Essen

Hans van Essen richt zich in zijn werk op het optimaal benutten van de talenten en kwaliteiten van de mensen met wie hij werkt. Deze talenten moeten goed aansluiten bij de team- en organisatiedoelstellingen. Is dat in evenwicht, dan ontstaan succesvolle mensen en succesvolle organisaties/teams.

 

Na anderhalf jaar intensief samenwerken, is Hans vanaf 2016 aangesloten bij Quaestus Executive Leadership. Hij is als Practice Leader Development verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van mensen en organisaties. In de loop der jaren heeft hij een brede kennis van zowel bedrijfs- (economische) processen als psychologische aspecten opgebouwd. Deze kennis combineert hij als hij faciliteert in zijn trainingen en coaching.

 

Hans kan gekenschetst worden als iemand met goede contactuele eigenschappen, verbindend, gevoel voor humor, inspirerend en een praktische instelling. Zelfreflectie is de basis van waaruit hij werkt. In zijn feedback is hij open en duidelijk, maar weet hij een veilige omgeving te creëren, waardoor zijn interventies snel tot resultaten leiden. Hij gebruikt veel verschillende technieken en modellen, maar altijd op een praktische manier waardoor één en ander direct in de praktijk is toe te passen.

 

Hans is bijna 30 jaar actief binnen het vak van Human Resources. Aandachtsgebieden in de loop der jaren: werving en selectie, outplacement, assessment centers, advies, training en (loopbaan)coaching. 25 jaar heeft hij zijn werk als consultant gecombineerd met management verantwoordelijkheid. Hij gaf leiding aan teams van 5 tot 50 mensen.

 

Van 2005 tot 2011 was hij binnen Right Management actief in de functie van Regio Directeur. Daarna is hij zijn eigen bedrijf Tacd gestart en was hij actief als coach en trainer en assessment adviseur. Zijn specialiteit is het versterken van (persoonlijk) leiderschap. Greep uit ervaring met talentontwikkeling:

 

  • Voor FrieslandCampina als trainer binnen een groot internationaal leiderschapsprogramma. Was ook verantwoordelijk voor het commerciële en inhoudelijke ontwikkelproces. 

  • Voor Unilever als begeleider en coach gefungeerd voor een groep managers
binnen een reorganisatie. Tevens binnen Unilever als consultant betrokken bij het accessen van kandidaten voor het Future Leader Programme.
  • Voor DSV management trainingen vanaf Raad van Bestuur tot meer uitvoerend niveau om bij te dragen aan cultuur verandering.
  • Teamontwikkeling voor directieteam van Evo bus (onderdeel van Daimler).
  • Cultuurprogramma voor partners van Baker & McKenzie.

Verder adviseert hij uiteenlopende organisaties bij belangrijke verander-trajecten; heeft 
ervaring zowel op organisatie- als op individueel niveau.

Hans heeft een bedrijfseconomische achtergrond. Verder heeft hij zijn vakkennis bijgehouden door het volgen van vakgerichte cursussen en trainingen.

 

 

 

 

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen