Salesmotto Iris Cauwels

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Head of Solutions

Bechtle

“Bij Bechtle bieden we IT oplossingen – in de breedste zin van het woord – voor alles rondom datacenter, netwerk en werkplek, ondersteund door software, security en services. We komen oorspronkelijk vanuit een reseller landschap en zijn in de loop der tijd getransformeerd van een transactionele salesorganisatie naar partner in Solutions en ontzorgingsmodellen. We kijken of onze oplossingen aansluiten bij de behoeftes van de klant en hoe we ze gaan ontzorgen met onze proposities.

“Onder mijn team valt Sales, dat verantwoordelijk is voor de relatie met de klant, en Solutions, dat verantwoordelijk is voor het bedenken van de oplossing of het positioneren van een passende propositie. Samen werken we aan het uitbouwen, onderhouden en voeden van de relatie met de klant. Het is ons doel om ons aandeel Solutions richting 2024 verdubbelen en we zullen daarvoor goed moeten kiezen waar we onze tijd aan besteden.”

Om dat doel te bereiken, ziet Iris een grote rol voor samenwerking. “Als je snel wil gaan, ga alleen. Als je ver wil komen, doe het samen. Het thema ‘samen’ is echt een beetje een rode draad door mijn werk. In je eentje is het heel lastig om succes te boeken. Toen ik begon bij Bechtle had ik geen affiniteit met IT. Ik heb heel veel moeten leren van mijn collega’s. We vullen elkaar aan door te identificeren waar we individueel goed in zijn en maken vervolgens samen het pakketje waar de klant een warm gevoel van krijgt.

‘Samen’ is nog significanter geworden sinds mijn rol in het MT. De klant staat natuurlijk nog steeds centraal en we bouwen een team op rondom die klant. Dat bestaat onder andere uit Sales, Solutions en service delivery managers, maar het uit zich bijvoorbeeld ook in het partnerlandschap. Zelfs bij de klantorganisatie zelf moet je de juiste mensen aan tafel krijgen die je bij die organisatie gaan helpen met het signaleren van meer ontzorgingsprojecten. Als je een sterk netwerk om je heen verzamelt, kun je kwalitatief de beste oplossingen leveren.”

Een sterk netwerk is ook intern erg belangrijk. “We hebben zo’n 180 medewerkers die je tevreden wil houden en met elkaar moet verbinden. Ik denk dat we mede door corona, met virtuele teams, steeds beter zijn gaan samenwerken. Je moet het niet in je eentje willen doen. Het geeft veel meer voldoening als je samen iets moois kunt neerzetten. Samen bereik je altijd meer dan in je eentje. We houden deze bedrijfscultuur hoog in het vaandel en selecteren ook op wie daar bij past. Het voelt als een familie. Ik zit er nu acht jaar en heb het er nog steeds erg naar mijn zin.”

Sinds haar rol in het MT houdt Iris zich ook veel meer bezig met communities. “We kijken graag hoe we iets kunnen teruggeven aan de maatschappij. Zo helpen we kinderen met een voetbalwens bij de organisatie FC Robbenstein en dragen we voor Playing For Success bij aan het ontwikkelend van mediawijsheid bij kinderen. We laten ze zien hoe het werkt binnen een IT bedrijf . We hopen ze zo op jonge leeftijd enthousiast te maken voor IT en tegelijkertijd planten we zaadjes om de naamsbekendheid van Bechtle te vergroten. We dragen bij aan stichtingen die dicht bij ons staan,  die iets met IT te maken hebben en waar we echt ons steentje kunnen bijdragen.”

Dit is het salesmotto van Iris Cauwels, Head of Solutions bij Bechtle, een IT reseller in 14 Europese landen die zowel hardware als software verkoopt en daarmee een uniek concept in Europa heeft. Samen met de overige leden van het MT draagt ze bij aan de lange termijn strategie van Bechtle en is ze verantwoordelijk voor de salesorganisatie.

Elke week gaan we in gesprek met een salesprofessional over zijn/haar salesmotto. De gesprekken van dit jaar kun je terugzien in één overzicht.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen