Nomineren tendermanager van het jaar 2021 – 2

Vorig jaar werd na een spannende strijd Leontien Navest van Capgemini gekozen als tweede tendermanager van het Jaar. Zij volgde hiermee Yvette Naaijkens van Heijmans op. Op 23 september 2021 staat deze verkiezing wederom op het programma en vanaf nu is het mogelijk om hiervoor kandidaten te nomineren. De SMA wordt in dit proces begeleid door professionals van Cinfield en een vakjury. Zij zorgen er voor dat er uiteindelijk drie goed gescreende kandidaten op het podium staan.

We zijn dus op zoek naar de tendermanager die indruk heeft gemaakt vanwege zijn/haar projectmanagement kwaliteiten en winnaarsmentaliteit. Hij of zij speelt een cruciale rol in het winnen van aanbestedingen en tenders door het brengen van overzicht, het managen van het tenderproject en het sturen op de logische teamsamenstelling en besluitvorming op de juiste momenten middels een logisch geregisseerd proces. Zijn/haar aanpak is herkenbaar in duidelijkheid en logica. Hierdoor was hij/zij verantwoordelijk voor het structureel winnen van de belangrijkste contracten en projecten voor zijn/haar werkgever.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet je de functie hebben van tendermanager en verantwoordelijk zijn voor een projectmatige aanpak van het winnen van de aanbestedingen of tenders en een challenge rol op propositie en inhoud. Daarnaast gelden de volgende nominatie-criteria :

 • Minimaal drie jaar werkzaam als bid- of tendermanager in dienst van de inschrijvende organisatie
 • Beschikt over een onderscheidende aanpak bij het winnen van aanbestedingen of tenders;
 • Minimaal 75% van je tijd aantoonbaar actief als tendermanager;
 • De kandidaat wordt door collega’s gezien als een voorbeeld door visie, aanpak en inspiratie;
 • Een best practise gerealiseerd in afgelopen 12 maanden.

Rick Uringa, Directeur Cinfield: Sinds 2009 is Cinfield actief op gebied van deal- en tendermanagement. Wij challengen winnaars en helpen challengers aanbestedingen en tenders winnen. Dit doen we in de vorm van 20200618 SMA Tendermanager van het Jaar Rick Uringa Cinfieldadvies, detachering en training. Wij helpen organisaties anders te kijken om zodoende betere oplossingen en succesvollere samenwerkingen tot stand te brengen. Vanuit onze ambitie om het tender-vakgebied verder te professionaliseren zijn we mede initiatiefnemer van de verkiezing ‘tendermanager van het jaar’. In 2019 heeft dit geleid tot een eerste verkiezing met een mooi podium en een geweldige winnaar: Yvette Naaijkens van Heijmans. Voor 2021 kijken we er naar uit om de tendermanagers in Nederland opnieuw het podium te geven dat ze verdienen. Nomineer snel jouw collega, partner of relatie als tendermanager van het jaar en geef hem/haar de kans op een mooie plek op het podium.

Wegens de overwinning van Leontien worden kandidaten van Capgemini voor deze editie uitgesloten van deelname.  Gedurende het traject worden de kandidaten beoordeeld op een aantal criteria. Dit zijn :

 • Visie op succesvol tendermanagement
 • Authenticiteit van de persoon en de mate waarin hij/zij voorbeeldgedrag vertoont;
 • Mate van scherp zetten van sales en operatie;
 • Onderscheidende aanpak
 • Resultaatgerichtheid;
 • Complexiteit van de business;
 • Aantoonbare bijdrage geleverd aan verbetering van tendermanagement binnen de organisatie.
 • Behaalde resultaten (o.a. gewonnen/behouden omzet, waarde voor de organisatie, overige positieve impact voor de organisatie en resultaten) in de afgelopen drie jaar en het eigen aandeel daarin.

Denk jij dat je een geschikte kandidaat in jouw omgeving hebt, dan kun je deze persoon tot 1 juni 2021 nomineren. Klik hier om de juiste gegevens daarvoor in te vullen.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen