Profiel Anita van Dorst – Reijne

Wie is Anita?

Als Xennial (ik heb de term ook opgezocht) ben ik geboren in 1983 en iemand die zich makkelijk aanpast aan situaties. Ik weet mijn weg doorgaans altijd wel te vinden, wat zich ook kenmerkt in de geografische verplaatsingen die ik door de jaren heen heb meegemaakt: als Noord-Hollander naar Noord-Brabant verhuizen, emigreren naar Denemarken en weer remigreren naar Nederland. Hoewel ik enorm van uitdagingen houd en constant op zoek ben naar mogelijkheden om te groeien, kan ik ook echt de tijd nemen om stil te staan en te kijken naar wat reeds is bereikt – zowel zakelijk als privé. Liefst doe ik dat dan bij een vuurtje met een goed glas wijn.

Hoewel hardlopen in mijn jonge jaren zo ongeveer het ergste was dat je me kon vragen om te doen, heb ik hier ondertussen een enorme voorliefde voor ontwikkelt. Ik zal nooit een snelle loper zijn, maar geniet enorm van trailrunning waarbij ik mijn gedachten de vrije loop laat. Waar ik ga, gaan mijn hardloopschoenen mee en ik kom al rennend op de mooiste plekken in binnen- en buitenland.  

Wat doet Anita?

In mijn functie als Verkoopmanager Rundvee Zuid bij Agrifirm, ben ik verantwoordelijk voor het realiseren van rendabele groei in onze klantenportefeuille. Met een team van 27 adviseurs en specialisten ondersteunen wij de melkveehouders in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg bij het realiseren van hun doelstellingen. Met onze visie van een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties, kijken wij niet alleen naar de korte termijn van vandaag en morgen, maar denken wij mee naar de toekomst van onze klant, zijn onderneming en de omgeving waarin hij dat doet.

Vanuit mijn stoel in het MT Rundvee, sta ik opgesteld voor strategische vraagstukken en alle facetten die betrekking hebben op communicatie en klantbeleving. Hierbij ga ik business unit overstijgend te werk, omdat echte permanente vooruitgang pas wordt gerealiseerd als onze organisatie als geheel stappen vooruit maakt.

Wat is het salesmotto van Anita?

“Begin with the end in mind”
Niet door mij bedacht, maar wel de formulering van Covey waarbij hij mijn levensvisie kort heeft samengevat. Bij alles wat we doen, bij ieder aspect van zowel mijn werk, als dat van de adviseurs in mijn team én dat van onze klanten, is het noodzakelijk dat je je doel goed voor ogen houdt: wat wil je bereiken? Waar wil je heen? Waarom? Als je dat niet helder hebt, ga je zwalken. Als je doel helder is, kan je ook duidelijk zien waar je moet bijsturen en wanneer dat moet. Simpele basishygiëne, die in de praktijk vaak vergeten wordt maar onmisbaar is.  

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen