Profiel Dex van Hofwegen

Kandidaat Salesmanager Dex van Hofwegen

Dex van Hofwegen

Director Sales EMEA

ChannelEngine

Wie is Dex?

 

“Binnen ChannelEngine ben ik Director of Sales EMEA. Hier draag ik zorg voor onze nieuwe business vanuit onze kantoren in Nederland, Duitsland en Dubai, met mijn team van 23 medewerkers. Wij koppelen wereldwijde merken aan online platformen als Amazon en Zalando, maar ook bijvoorbeeld Tiktok.

Mijn belangrijkste taak is het stimuleren van mijn teamleden om de beste professional te zijn. Dit doe ik door persoonlijke aandacht te geven aan werk en privé doelen, met een terugkerende structuur voor persoonlijke reviews, zoals 360 graden feedback. We zien dat deze wijze het groeipad bevordert, maar ook de werknemersretentie verhoogd: deze retentie is boven de 93%.

Ik word ook persoonlijk gemotiveerd door groei. Ik geloof dat je alleen kunt groeien door je referentiekader te verbreden, wat zich bijv. uit in parachutespringen en bungeejumpen, maar ook andere zaken buiten de comfortzone. Tussen al deze groei door woon ik in het mooie Leiden met mijn vriendin Mieke, terwijl we ons nieuwe huis verbouwen in Zoeterwoude.”

 

Salesmotto

Consistency is key

De huidige (sales) markt is in continue beweging. Er bestaat een overvloed aan innovatie, nieuwe bedrijfsmodellen en soorten klanten. De truc is om binnen deze alsmaar veranderende omstandigheden consistent input en output te leveren. In mijn ideale wereld is het team en bedrijf zo consistent dat het bijna saai wordt. Maar dan wel saai met XXX% groei per jaar. Hiermee kan ik accuraat sales forecasten, is het bedrijfsresultaat gegarandeerd en kunnen we blijven investeren.