Reacties winnaars Sales Event 2018

Was je er op 8 maart bij in Grand Hotel Huis ter Duin? De kans is groot, want Hét Sales Event trok vele honderden bezoekers met als hoogtepunt de verkiezingen van de Young Sales Professional, Senior Sales Professional en Commercieel Directeur van het Jaar. In maanden van voorbereiding was toegewerkt naar dat ene moment: de pitch op het podium. En wat was het spannend, de ontknoping van de verkiezingen. Bijvoorbeeld bij de Commercieel Directeuren, die, nog meer dan voorgaande jaren, zeer aan elkaar gewaagd waren. De winnaars in de drie categorieën stellen zich vanaf deze plaats graag kort aan je voor:

 

Remko Stolk, Commercieel Directeur van het Jaar

 

Op het moment dat Juryvoorzitter Luc van Bussel de winnaar in deze verkiezingscategorie uitriep, verklaarde hij in één adem, hoe spannend de strijd tussen Remko Stolk (Asito), Arjan Hakkennes (ARAG) en Ivo Pans (Medtronic Trading NL B.V.) was verlopen. 20180308 SMA Sales Event winnaar Commercieel Directeur Remko StolkMet uiteindelijk Remko Stolk als grote winnaar, die natuurlijk dolblij was. “Wat een prachtig traject heb ik mogen doorlopen. De afgelopen maanden stonden helemaal in het teken van ‘mezelf en jouw organisatie’ ontdekken. Ik loop inmiddels al aardig wat jaren mee, maar als Commercieel Directeur ontvang je niet altijd feedback, terwijl dit wel heel goed is. Daar kun je namelijk veel van leren. Er is me echt een spiegel voorgehouden. Hoogtepunt van de dag was uiteraard mijn pitch. Je bent al zo ver gekomen en er is maar één ding belangrijk: een goed verhaal neerzetten. Wat een ontlading als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen en je zo’n verkiezing wint. Het komende jaar zal ik meerdere keren mijn verhaal vertellen en dat ook met veel plezier doen. Ik kijk daar nu al naar uit. Het is mooi om ambassadeur van de SMA te zijn en ons bedrijf te profileren. Asito is een echt familiebedrijf waar iedereen, net als in een echte familie, goed voor elkaar zorgt. Elkaar beter maken is een onderdeel van het proces. Alleen zo kom je samen tot de beste resultaten. Een bekend gezegde bij Asito is ‘zorg goed voor je mensen, dan zorgen zij goed voor jou’. Vanuit onze visie ‘Asito verbindt’ werken we er iedere dag aan om te laten zien dat onze medewerkers belangrijk werk doen en dat ze daar respect voor verdienen. Onze schoonmaakkrachten werken iedere dag keihard en zonder hen kunnen wij niet de maatschappelijke impact maken die ons bedrijf succesvol maakt. Bij ons maken de medewerkers écht het verschil.” Bekijk de winnende pitch van Remko.

 

Ruben van den Burg, Senior Sales Professional van het Jaar

 

In de spannende eindstrijd bij de Senior Sales Professionals werd de ‘nuchtere tukker’ Ruben van den Burg uitgeroepen tot winnaar. Caroline van Oerle (Fujitsu) en Niels van ’t Veer (CCV Nederland B.V.) waren respectievelijk tweede en derde. De winnaar leek uiterlijk kalm, maar van binnen ging er van alles door hem heen: “Ik weet nog goed dat ik net voor mijn pitch nog muziek stond te 20180308 SMA Sales Event winnaar Senior Sales Ruben van den Burgluisteren, gewoon om rustig te blijven en focus te houden. Ik luisterde naar ‘This is the moment’ van René Froger. En zo voelde het ook, dit moment waarop ik alles uit de kast moest halen. Enkele uren later was daar het moment van de waarheid en werd ik tot winnaar uitgeroepen. Zelfs bij het applaus uit de zaal drong nog niet tot me door dat ik gewonnen had. Het duurde namelijk even voor er een naam tevoorschijn kwam op het grote scherm waar wij naar keken. De opluchting kwam bij mij dus iets later, maar was niet minder gemeend. Ik heb een hoop te danken aan mijn coaches Marlous Joosten en Chris van Roosmalen, die mij veel hebben geleerd. De jury roemde mij om mijn enthousiasme, authenticiteit en gedrevenheid. ‘Ruben raakt!’ was de feedback die ik kreeg. Dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen. Ik vind het geweldig om het aankomende jaar ambassadeur te mogen zijn van de SMA en het salesvak.” Bekijk de winnende pitch van Ruben.

 

Sanne Noordam, Young Sales Professional van het Jaar

 

Voor de Young Sales Professionals kwam op 8 maart het verlossende woord als eerste. Powervrouw Sanne Noordam werd uitgeroepen tot winnaar in deze categorie en liet daarmee Iris Cauwels Bechtle Direct B.V.) en Feddo Timmerman (Betty Blocks) 20180308 SMA Sales Event winnaar Young Sales Sanne Noordamachter zich. Sanne: “Ik was zo trots op het commentaar van de jury. De omschrijving paste echt perfect bij mij. Ik heb altijd duidelijk voor ogen wat ik ga doen en ik doe er ook alles aan om dit te bereiken. Voor mijn klanten ga ik echt door het stof. Ik heb in de afgelopen maanden veel geleerd van de juryleden van de verkiezingen. Naast feedback op jouw manier van sales, geven ze ook hun eigen visie op dit prachtige vak. Maar ook laten ze je goed naar jezelf kijken. Ik heb mezelf goed leren kennen en weet nu ook hoe anderen naar mij kijken. Daar kan ik nu bewuster mee om gaan. Na de uitslag ben ik in een rollercoaster terecht gekomen. Er komt veel op je af en ik heb van een groot aantal mensen felicitaties mogen ontvangen. In april mag ik een presentatie geven aan studenten. Daar kijk ik nu al naar uit. Het is zo gaaf om anderen te inspireren. Wat er nog meer staat te gebeuren, kan ik nu nog niet helemaal overzien, maar ik wacht het gewoon af en stap er vol enthousiasme in!” Bekijk de winnende pitch van Sanne

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen