Verslag Sales Event 2014

Wat een fantastische dag!

 

Een dag ook die ieder jaar enorm veel voorbereidingstijd  kent. Eiso Bleeker, bestuurslid bijeenkomsten: “Natuurlijk is er een draaiboek dat we volgen, maar we nemen ieder jaar ook de ervaringen en verbeterpunten van de voorgaande edities mee om het Sales Event nóg beter te maken. De weg die we enkele jaren geleden ingeslagen hebben om de onderwerpen en activiteiten strakker rondom het centrale thema te houden, bevalt goed. Customer Intimacy is in dit opzicht goed ontvangen. Het viel overigens op dat niet alleen de trainers in de workshops, maar ook de deelnemers aan de informatiemarkt en de keynotesprekers zich goed in het onderwerp hadden verdiept en er ook op inspeelden. Wat te denken van de ‘free hugs’, die veel mensen aanspoorden om spontaan tot ontmoeting over te gaan. Dagvoorzitter Gerard van Vliet nam dit onderwerp naadloos over in zijn korte presentaties en gaf het ludieke idee zo een nog groter podium. De workshops in de ochtenduren, die bol stonden van de inhoud en interactie, werden goed door de aanwezigen ontvangen evenals de klantcases die het middagprogramma vulden. Gebeurtenissen uit de praktijk spreken makkelijk tot ieders verbeelding, zeker als ze op een interactieve manier met goede voorbeelden worden gebracht. De opzet om de verschillende verkiezingselementen verspreid over de dag plaats te laten vinden, bleek ook een goede zet. De SMA neemt haar leden en bezoekers in de aanloop naar het Sales Event volop mee in het proces rondom de verkiezing en in het verhaal van de kandidaten. Ook op de dag zelf is daar natuurlijk alle aandacht voor. Dit verhoogt de betrokkenheid van de bezoekers bij de verkiezing en maakt dat het aan het eind van de dag ook een échte apotheose is.

Een belangrijke rol in de verkiezingsstrijd is weggelegd voor de juryleden, die uit het eigen partnernetwerk wordt samengesteld. Ook de mensen die als coach optreden voor onze kandidaten verrichten fantastisch werk. Dit zijn veelal salesprofessionals die zelf ook aan de verkiezingen hebben meegedaan of op een andere manier voor de SMA actief zijn. Het resultaat van alle inspanningen is dat we drie fantastische winnaars hebben, die zich een jaar lang als SMA-ambassadeur bij alle regio’s zullen presenteren en hun ervaringen zullen delen. Alle drie de kandidaten gaven hun reactie op de overwinning. Succes mag beloond worden, vinden wij als SMA. Dat was ook de reden waarom de SMA het initiatief voor de verkiezingen ooit genomen heeft. En waarom we ook de Piet Heyn SMA Awards en de SMA TOP50 verkiezing in het leven hebben geroepen. Alle pitches van de podiumkandidaten kunnen bekeken worden. Gedurende de dag zijn er foto’s gemaakt, wat een mooie indruk van het Sales Event oplevert. Tevens hebben we een aftermovie van dit event gemaakt.

In de avond stond vervolgens het Captains Dinner. Net als voorgaande jaren waren er een tweetal interessante sprekers deze avond. Dokter Rossi, uit De Verenigde Staten van Amerika gaf zijn visie op de commercie. In het tweede gedeelte van de avond stond Annemarie van Gaal op het podium. Net als van de dag zijn er ook van het Captains Dinner foto’s beschikbaar.