Verslag Sales Event 2015

Hét Sales Event ging op 5 maart vol vaart van start en dat energieke karakter bleef tot het eind van de dag én zelfs tot ver in de avond bij het Captains Dinner. SMA voorzitter Coen Bos heette, na een introductie door dagvoorzitter Paul Laseur, iedereen welkom. Vervolgens kwam het ‘SMA-jaar 2014’ in twee minuten in beeld voorbij.

Dit jaaroverzicht toonde op een overzichtelijke manier hoe veelzijdig de SMA eigenlijk is. Het liet regiobijeenkomsten, landelijke 20150305 SMA Sales Event Coen Bos Paul Laseurevents, boeiende sprekers en andere ervaringen van leden en partners voorbij komen. In 2015 draait het bij de SMA om sales executie. Alle sprekers en verkiezingskandidaten van de dag hadden zich uitermate in dit onderwerp verdiept. De Masterclasses boeiden en inspireerden. Er waren lezingen van Frank van Leer over de perfecte pitch, van Toine Simons over de kenmerken van de oerverkoper, van Richard van Kray over sales vanuit het hart én van Jan Kuipers over persoonlijke effectiviteit. Alle presentaties zijn op onze website terug te vinden.


“Dit jaaroverzicht toonde op een overzichtelijke manier hoe veelzijdig de SMA eigenlijk is.”

In de middag verzorgde Mariëlle van den Broek een masterclass over Sales Leadership en gedurende de dag presenteerden 20150305 SMA Sales Event Tony HughesSMApartners zich tijdens een interactieve informatiemarkt. Daarnaast was er volop ruimte voor netwerken in de prachtige nieuwe Netwerklounge. Dit is in een prima samenwerking tussen SMA Partners Merceds Benz én La Place tot stand gekomen. Naast de inhoudelijke programmaonderdelen was er volop ruimte voor de verkiezingen. Met pitches, zaalvoorkeurstemmen en jurybeoordelingen werd de spanning hier goed opgebouwd.

Door velen wordt de verkiezing van de Commercieel Directeur van het Jaar gezien als dé apotheose van Hét Sales Event. Met een 20150305 SMA Sales Event Podiumkandidatenvolle zaal, drie fantastische kandidaten en een jury die er toe doet, is het uiteindelijk toch één commercieel directeur die tot winnaar uitgeroepen wordt. Dit jaar viel die eer ten deel aan René de Backker van Alliance Healthcare Nederland. Maurice Janssen Duijghuijsen, werkzaam bij Ricoh, was dit jaar de Senior Sales Professional van het Jaar en Merel Lameijer van TNT kan zich een jaar lang de Young Sales Professional van Nederland noemen. Lees meer over hun reacties over hun overwinning. Tevens zijn alle pitches van de kandidaten op onze website terug te vinden.

Het slot van de dag was voor cabaretier Marcel Stevens, improvisator pur sang, die met veel humor een terugblik gaf op de dag. Overdag zijn er verschillende foto’s gemaakt zodat dit een juiste sfeerimpressie geeft. Daarnaast is er uiteraard een aftermovie gemaakt.

Aansluitend van het Sales Event stond het Captains Dinner op het programma. Een uniek moment waar de top van Commercieel Nederland bijeenkomt om enerzijds te genieten van inspirerende sprekers. Deze avond stond o.a. Leen Zevenbergen op het programma. Anderzijds werden de winnaars van overdag in de spotlights gezet. Van de avond zijn eveneens foto’s beschikbaar.