Verslag Sales Event 2016

Het was op 10 maart sales wat de klok sloeg in Noordwijk: honderden salesprofessionals die inspiratie, kennis en nieuwe ontmoetingen zochten en vonden. SMA Verenigingsmanager Eiso Bleeker: “Als er en begrip is wat in iedere salescarriere terugkomt is dat ‘netwerken en verbindingen leggen’. Daarvoor is Het Sales Event bij uitstek geschikt. Coen Bos opende de dag met veelbelovende speech. De SMA is als professionele vakvereniging in de afgelopen jaren uitgegroeid tot 20160310 SMA Sales Event Coen Bos Diana Matroosdé ultieme ‘verbinder’ en daar waren alle toehoorders het zeker mee eens. Diana Matroos was onder de indruk van de ‘passie die salesprofessionals voor hun vak hebben’. Ze leidde de dag op een voortreffelijke manier in goede banen. Als redacteur van RTL Z en RTL Nieuws kon dat ook nauwelijks anders. Ook onze Keynote speaker – Esther Vergeer – leverde een topprestatie. Iedereen in de zaal was in de ban van haar verhaal over topsport en méér. Daarnaast toonden de Masterclass sprekers lef met hun boeiende en vaak interactieve optredens. Frank van Leer over simplicity, Leo Koppelaar over intimacy, Jan Kuipers over principe-gedreven verkoop en Marco Weijers over de effectiviteit van ‘soft skills’. Jan Jaap van Weering vertelde op geanimeerde wijze over Etiquette. 20160310 SMA Sales Event Esther VergeerAlle sprekers wisten een nieuwe dimensie te geven aan het Jaarthema. De presentaties van de masterclasses zijn terug te vinden op onze website.

Natuurlijk vragen de verkiezingen tijdens Hét Sales Event de nodige aandacht en dat was ook bij deze editie het geval. Verderop in deze nieuwsbrief staan hún succesverhalen. Nadat we het dagprogramma hadden afgesloten, gingen de festiviteiten over in een galadiner voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven: het SMA Captains Dinner. Onder het genot van een heerlijk diner konden de captains of industry en hun gasten genieten van onder meer een optreden van oud-minister van financiën en huidig KPN-topman Jan Kees de Jager. Van de avond zijn een groot aantal foto’s gemaakt.

Ook de winnaars van de verkiezingen gaven nogmaals acte de presence op het grote podium in Huis ter Duin: Kristien Janssen, Jonathan Kruisselbrink en Anne van Naerssen waren nog even enthousiast en vol adrenaline van hun overwinning als eerder op de dag. Hun pitch, maar ook die van de andere kandidaten staan op onze website”

Van het Sales Event 2016 is een aftermovie beschikbaar. Tevens hebben we nog een groot aantal foto’s die een goede weergave zijn van de gehele dag.