Verslag Sales Event 2017

Op donderdag 9 maart was het zover: Hét Sales Event in Grand Hotel Huis ter Duin, dat voor de tiende keer op deze locatie plaats vond. Dit is voor iedere ambitieuze salesprofessional hét event van het jaar en dat hebben we geweten: de opkomst was zeer groot en de reacties na afloop erg positief.

Transformational Sales in the digital age

Coen Bos verzorgde, op een zeer enthousiasmerende manier, de aftrap van de veelbelovende dag. Hij nodigde iedereen uit om er een geweldige dag vol inspiratie van te maken en benadrukte nog eens dat de kennissessies van hoog niveau zouden zijn. Dit bleek zeker 20170309 SMA Sales Event Coen Bos Diana Matrooswaar. De acht sprekers hadden ieder hun eigen verhaal, maar wisten allen perfect de link te leggen met het jaarthema van de SMA ‘Transformational Sales in the digital age’. Han van Kasteren verhaalde over het informatietijdperk, Hans van Essen en Job de Visser over Secure Bases Leadership, Frank van Nistelrooij over bidmanagement, Ayman van Bregt over Strategic Social Selling en Nancy Sleutel over nieuwe wegwijzers op het digitale pad van Sales & Marketing. Toine Simons en Wouter van den Berg gaven een uniek kijkje in het DNA van succesvolle leiders. De presentaties van de masterclasses zijn terug te vinden op onze website.

Topsprekers

Diana Matroos was voor de tweede keer op rij dagvoorzitter van Hét Sales Event. Haar bewondering en respect voor alle mensen in 20170309 SMA Sales Event Marit Bouwmeesterhet salesvak, waar ze vorig jaar ook al over sprak, was alleen nog maar toegenomen. En mede om die reden wist ze op een zeer natuurlijke manier de energie op hoog niveau te houden. Olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester vertelde over haar weg naar goud. Het werd een verhaal over verandering, passie en doorzettingsvermogen en de aanwezigen waren zichtbaar onder de indruk. Marit zag ook duidelijk een parallel tussen topsport en sales. “De vaardigheden en competenties die je voor topsport nodig hebt, zijn vergelijkbaar met die voor het bedrijfsleven.” Ze riep iedereen op om altijd te gaan voor het hoogst haalbare, te ‘gaan voor goud’ dus. Een tweede spreker was ‘Choco-evangalist’ Ynzo van Zanten met een boodschap van 20170309 SMA Sales Event Ynzo van SantenTony Chocolonely. Met de slogan ‘Crazy about chocolat and serious about people’ wist Ynzo vanaf het eerste moment de volledige aandacht te trekken. Het verhaal van Tony over chocolade die 100% slaafvrij is geproduceerd, inspireerde zeer. Ynzo wilde met dit verhaal aantonen dat je commercieel succesvol kunt zijn én een faire keten kunt hebben. Zodat je uiteindelijk voor iedereen een betere wereld kunt creëren.

Spannende verkiezingen

Na de masterclasses kwam de apotheose van de dag: de genomineerden voor de verkiezing van Young Sales Professional, Senior Sales Professional en Commercieel Directeur van het Jaar zaten inmiddels op het puntje van hun stoel. Op onze site zijn alle pitches van de kandidaten terug te vinden.  Tijdens de uitslag was de spanning om te snijden, waarbij Hans Peters van de NS als winnaar uit de bus kwam bij de Commercieel Directeur, Fernando Padmos van Xylem Water Solutions bij de Senior Sales Professional en Dennis Wagenaars van Ricoh ging met de eer strijken bij de Young Sales. Lees de reacties van deze drie winnaars. Het succesvolle dagprogramma werd afgesloten met een drukbezochte netwerkborrel.

Tijdens het Sales Event 2017 zijn er foto’s gemaakt, hetgeen een juiste sfeerimpressie geeft van de dag. Aansluitend aan het Sales Event vond het Captains Dinner plaats. Dit is de netwerkgelegenheid voor de executives van de SMA Partners. Net als overdag bij Hét Sales Event, is de dynamiek tijdens deze gala-avond groot en het Captains Dinner was dit jaar drukbezocht. De openingsact was spectaculair : in een volledig donkere zaal gaven ‘digitale dansers’, met een knipoog naar het Jaarthem, een spetterende act.

Voorzitter Coen Bos opende de avond met onder een filmimpressie van de dag. Hans de Jong, voorzitter van de directie van Philips Benelux en bestuurslid van VNO-NCW, gaf een inspirerende keynote. Frits Huffnagel trad op als avondvoorzitter en wist, met een goede dosis humor, de aanwezigen tot het laatst geboeid te houden. Hij hield onder meer korte 1-op-1 gesprekjes met topsportsters Marit Bouwmeester, Edith Bosch, Madelein Meppelink en Sophie van Gestel. Van deze avond zijn eveneens foto’s beschikbaar.