Verslag Sales Event 2018

Hét Sales Event en Grand Hotel Huis ter Duin horen inmiddels bij elkaar als de maan en de sterren. Als vanouds waren de leden van de SMA op 8 maart te gast in Noordwijk voor Hét Sales Event van dit jaar. En opnieuw werd het een prachtige dag in een top-ambiance, met netwerken, inhoudelijke masterclasses en natuurlijk de verkiezingen. Uit het hele land waren salesprofessionals naar Noordwijk gekomen. Simpelweg omdat ze deze dag niet wilden missen!

Onze voorzitter Coen Bos nam de opening voor zijn rekening. Hij wenste iedereen een dag vol inspiratie toe en introduceerde dagvoorzitter Marit van Bohemen, actrice en presentatrice. Die kreeg, met kennis van zaken en een flinke dosis humor, de zaal in alle opzichten goed mee.

‘Mijn weg naar goud’ Hét Sales Event staat natuurlijk in het teken van de verkiezingen. Maar er is op de dag nog veel meer te beleven. Zoals goede inhoudelijke masterclasses van Hans Hopmans, Prof. Dr. Régis Lemmens, Stefan Renkema, Nancy Steutel, 20180309 SMA Sales Event Sanne WeversRudolph Strickwold en Jochem Klijn. De presentaties van de Masterclasses zijn beschikbaar gesteld. In alle masterclasses speelde het jaarthema ‘Sales in een Duurzame Wereld’ een rol. En dat was ook op het hoofdpodium het geval. Hier deden twee sprekers hun verhaal: één daarvan was topturnster Sanne Wevers. Op 15 augustus 2016 werd zij olympisch kampioen in Rio de Janeiro en dit is voor veel sporters de hoogst haalbare trofee. Sanne vertelde een mooi verhaal over háár weg naar goud. De tweede keynote speaker was Peter Vader, ‘mensenraker’ en ex-CliniClown. Hij wist de aanwezigen bewust te maken van de veranderingen die door de tijd heen plaatsvinden in het basisgedrag van mensen. Het was een prachtig verhaal met veel herkenningspunten.

En de winnaars zijn…

De verkiezingen van de Young Sales Professional, Senior Sales Professional en Commercieel Directeur van het Jaar vonden20180309 SMA Sales Event Remko Stolk Ruben van den Burg Sanne Noordam verspreid over de dag plaats. Alle podiumkandidaten kregen ruimte om te pitchen en werden daarop beoordeeld door Lars Duursma, internationaal topspreker en oprichter van trainingsbureau Debatrix. Hij vertelde wat de sterke punten waren van de pitches en gaf aan het einde van de dag nog een aantal tips en trics over de inhoud en het gebruik van humor in een pitch.

Aan het eind van de dag vond onder grote belangstelling plaats waar iedereen op gewacht had: de bekendmaking van de winnaars van de verkiezingen. Remko Stolk (Asito), Ruben van den Burg (OAD) en SanneNoordam (SAP) kwamen als winnaar uit de bus en delen graag hun ervaring. De pitches van de winnaars en de overige kandidaten, kunnen worden bekeken. Tevens kun je de reacties van de winnaars op hun overwinning teruglezen op onze website.

Voor een mooie sfeerimpressie hebben we foto’s beschikbaar en een aftermovie.

20180309 SMA Captains Diner Roger van BoxtelBlack tie, mooie mensen, goede gesprekken en een prachtig diner: ook het Captains Dinner was in alle opzichten een top event. Stefan Stokkermans van Grand Hotel Huis ter Duin toonde zich als altijd een goed gastheer en Coen Bos was, op dit voor hem laatste Sales Event als voorzitter, ook op zijn best. Roger van Boxtel, topman van NS, was zoals de meeste mensen hem kennen: aimabel, scherp en deskundig. En aan het einde van de avond werden de winnaars van de verkiezingen nog eens kort in het zonnetje gezet. Van het Captains Diner zijn eveneens foto’s beschikbaar.