Verslag Sales Event 2019

Natúúrlijk vond Hét Sales Event in 2019 eveneens weerplaats in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. Deze locatie wordt door trouwe ledeneigenlijk al als ‘SMA-clubhuis’ of ‘thuis ter duin’ bestempeld.. Ook deze keer was het een top dag met presentaties en verhalen recht uit het hart, inspirerende masterclasses en genoeg ruimte om te netwerken met salesprofessionals uit het hele land!

20190314 SMA Sales Event Opening Marit van Bohemen Pieter Paul VerheggenZoals gebruikelijk bij Hét Sales Event nam voorzitter Coen Bos het woord, na een mooie introductie van dagvoorzitter Marit van Bohemen. Coen bracht gelijk een opmerkelijk punt aan de orde: hij kondigde zijn vertrek aan als voorzitter van de SMA. Maar de SMA zou zichzelf niet zijn als niet direct zijn opvolger werd gepresenteerd. Pieter Paul Verheggen (Motivaction), voor velen geen onbekende,zal in mei het stokje van Coen overnemen. Hij stelde zich kort voor,waarbij hij kon laten zien hoe groot zijn betrokkenheid bij de SMA al is. Vervolgens nam Marit het podium en enthousiasmeerde de hele zaal over de dag die komen ging.

’Live your Potential’

Belangrijk op de agenda van Hét Sales Event zijn natuurlijk de verkiezingen, maar daarnaast speelden de masterclasses van Frans Goenee, Toine Simons, Wouter van den Berg, Twan Bijsterveld & Rick de Rijk, Koen Meeusen en Paul Bartels een hoofdrol. Hun presentaties zijn eveneens op onze website te vinden. De rode draad was het jaarthema ‘Live your potential’, dat in alles doorklonk. Ook de hoofdsprekers op het podium speelden hier op in. Edwin Spee, echtgenoot en coach van paralympisch snowboardster Bibian Mentel vertelde haar inspirerende, emotionele verhaal. Ondanks haar terugkerende ziekte wist zij toch meerdere malen goud te behalen op de Olympische Spelen. Het perfecte voorbeeld van alles uit jezelf halen. De andere Keynote werd ingevuld door professor Karel van Daele. Zijn gebrabbel over het verschil tussen mannen en vrouwen zorgde voor heel wat gelach in de zaal. Hij bleek een succesvol cabaretier …

Winnaars zijn…

Verspreid over de dag pitchten de genomineerde kandidaten op het podium. Een zenuwslopend moment voor de deelnemers die al vanaf september 2018 richting de titel Young Sales Professional, Senior Sales Professional of Commercieel Directeur van het Jaar toewerken. Derk van Manen (Athlon), Patrick Albers (Oud Reuchlin & Boelen) en Cees Verkuyl (Olympia) werden tot winnaar uitgeroepen. Hun reacties op hun overwinning zijn eveneens op onze website te vinden. Even als de pitches van alle podiumkandidaten.

Van de dagvoorzitter

20190314 SMA Sales Event dagvoorzitter Marit van BohemenVoor Marit van Bohemen voelde Hét Sales Event als een warm bad. “Het voorzitten van een event als dit moet je echt omarmen om er zelf authentiek in te kunnen stappen. Ik voelde me ontspannen en had er veel zin in. En wat een sfeer was er! Echt fantastisch goed. Ik vind het erg knap van de podiumkandidaten dat ze zich zo bloot durven geven in hun pitches. Dat is bijna ontroerend. Vooral van de Commercieel Directeuren vind ik het heel bijzonder dat ze zich zo kwetsbaar durven op te stellen, terwijl ze hun meerwaarde en resultaat eigenlijk al bewezen hebben.”

Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar foto’s gemaakt van de gehele dag en is er een aftermovie gemaakt om nog eens na te genieten van deze dag.

Captains Dinner : wat een sfeer, wat een kracht…

Het Captains Dinner is traditioneel de afsluiting van Hét Sales Event en dat was dit jaar niet anders. Grand Hotel Huis ter Duin zette zoals gewoonlijk haar beste beentje voor met een uitstekend diner en bijpassende wijnen. Tijdens de avond was het succes van de dag, de apotheose van de verkiezingen en de dynamiek van de Masterclasses van het Sales Event nog goed voelbaar. Hoewel de avond ieder jaar een groot succes is, sprong deze editie er toch wel uit. Dat kwam vooral door de ambiance van saamhorigheid, de hoge emotionele waarde van de sprekers én niet te vergeten de ontspannen manier waarop avondvoorzitter Marit van Bohemen de programma onderdelen aan elkaar verbond. Niks dan lof dus van de aanwezigen.

Zoals voor Peer Swinkels van Bavaria, die op een aansprekende en inspirerende wijze liet zien waar je als familiebedrijf het verschil kuntmaken. Tenminste, als je durft te handelen vanuit een lange termijn visie. Journalist Sander de Kramer is een held in het West-Afrikaanse land Sierra Leone. Hij stelde de wantoestanden in dit land aan de orde en staat bekend 20190314 SMA Captains Dinner Cees Verkuyl Remko Stolkom zijn inzet voor vele goede doelen. Hij stipte een deel van zijn acties aan en liet zien wat je allemaal kunt bereiken als je niet ‘alleen denkt, maar vooral ook doet’. Ook topatlete Susan Krumins is hier een schoolvoorbeeld van, hoewel weer op een heel ander vlak. Ze behoort tot de beste atletes op de 10 kilometer en kreeg in eigen land vooral veel bekendheid met haar zilveren race tijdens het EK van 2018. Tot slot was er een kort optreden van Edwin Spee, partner en coach van snowboardster Bibian Mentel. Ieder woord dat Edwin, mede namens Bibian, uitsprak, raakte diep. Bibian zelf sprak vanuit het ziekenhuis de aanwezigen ook nog toe. Alle optredens waren grote voorbeelden van wat je met doorzettingsvermogen, kracht en moed kunt bereiken, betere voorbeelden van het jaarthema ‘live your potential’ zijn niet denkbaar. Voor de Captains of Industry, de gasten en relaties van de SMA én de winnaars en hun fans was het een avond vol inspiratie. Gezien de vele positieve reacties op social media en andere digitale platforms deelden de vele aanwezigen die mening.

Uiteraard zijn er eveneens foto’s van het Captains Dinner beschikbaar.