Bestuurslid, Ernst-Jan Tak

Huidige werkzaamheden

Ernst-jan is directeur van de Klanthousiasme Fabriek en de Omzet Fabriek. Hij heeft een achtergrond als zelfstandig ondernemer. Tevens heeft hij ruime ervaring in grote corporate organisaties.

Met de Klanthousiasme Fabriek richt hij zich op het implementeren van Klanthousiasme in organisaties om zo klant-loyaliteit te verhogen. Dit doet hij samen met Feike Cats, schrijver van boeken en inspirator rond het onderwerp Klanthousiasme.

Met de Omzet Fabriek helpt Ernst-Jan organisaties aan meer omzet door de verkoopprocessen optimaal in te richten. Hier biedt hij diensten aan op het gebied van interim sales management en coaching.

Toegevoegde waarde SMA

Als directeur van Euro Mail was Ernst-jan met zijn salesteam jarenlang partner van de SMA. Euro Mail was een landelijk DM-bedrijf met meerdere vestigingen verspreid over het land en ca 200 medewerkers. Met hulp van de SMA is de verkoopkennis van zijn sales organisatie op diverse vlakken verhoogd. Ook het landelijke en lokale netwerk dat de SMA biedt heeft bijgedragen aan het verkoopsucces. Het verkoopteam werd zo enthousiast, dat het opleidings- en certificeringsprogramma van de SMA is doorlopen.

Nu geniet Ernst-jan van de fijne mensen die met elkaar de SMA maken. Hij is er trots op dat hij voor hen “de club” mag meebesturen. Als penningmeester en lid van het dagelijks bestuur bewaakt hij natuurlijk het geld en de compliance. Ook helpt hij om te zorgen dat de SMA relevant blijft voor de leden nu en in de toekomst. Uiteraard draagt het netwerk van de SMA ook bij om zijn huidige activiteiten als zelfstandig ondernemer te ontwikkelen.

Naast werk en SMA

Voor Ernst-jan is werk zijn hobby. Hij is gelukkig getrouwd met Elise en heeft een groot gezin met vier (bijna) volwassen kinderen. In het weekend speelt hij hobbyboer op zijn erf met varkens, kippen, paarden, honden, poezen, cavia’s; een grote beestenboel. Hij rijdt rond op zijn kleine tractor en heeft altijd wel wat te klussen. Om zijn hoofd leeg te maken wandelt hij graag ’s avonds door de polder.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen