Nomineren Salesmanager van het Jaar 2021

In 2021 is deze verkiezing voor de eerste keer gehouden. Deze leverde als winnaar Christoph Kleiren van Hilti op. Bij deze verkiezing zijn we op zoek naar die kandidaat die in jouw ogen momenteel het verschil maakt in zijn organisatie en die daarbij een essentiële bijdrage heeft geleverd in het commerciële succes. Tijdens zijn interview tijdens onze College Tour vertelt Christoph wat hem deze reis heeft opgeleverd. In onze Wall of Fame zie je een overzicht met alle winnaars en overige podiumkandidaten die aan de verkiezing hebben deelgenomen.

Bij de Salesmanager zijn we op zoek naar die kandidaat die in jouw ogen momenteel het verschil maakt in zijn organisatie en die daarbij een essentiële bijdrage heeft geleverd in het commerciële succes. Om hiervoor in aanmerking te komen moet deze persoon eindverantwoordelijk zijn voor :

  • de aansturing van een salesteam van minimaal 5 personen;
  • het coachen en ontwikkelen van mensen in dit salesteam;
  • Minimaal € 3miljoen aan omzet

Tevens moet deze persoon minimaal 2 jaar werkzaam zijn in deze functie. Deze editie zijn kandidaten van Hilti Nederland, CWS Nederland en PEC Zwolle uitgesloten van deelname. Gedurende het traject worden de kandidaten beoordeeld op een aantal criteria. Dit zijn :

  • Authenticiteit van de persoon;
  • Huidige functie, die bekleed wordt en de rol daarbinnen van sales;
  • Verantwoordelijkheden binnen in de eigen organisatie en de wijze waarop dit wordt ingevuld;
  • Klantgerichtheid;

De SMA wordt in dit proces begeleid door professionals van Luke Recruitment. Zij zorgen er voor dat er uiteindelijk drie goed gescreende kandidaten op het podium staan.

SMA Profielfoto Saskia LolkemaSaskia Lolkema, Managing Partner Luke: Al sinds 2009 werft en selecteert Luke Recruitment op Senior Management Niveau voor inspirerende organisaties. Luke is gelieerd aan zusterorganisatie Quaestus Executive Leadership, dat bemiddelt op executive niveau. Deze alliantie biedt Luke de mogelijkheid van het expertise en netwerk van Quaestus gebruik te maken en de opdrachtgever een breder dienstenpakket aan te bieden. Met meer dan 100 vervulde vacatures van sales professionals in onze portefeuille, durf ik te beweren dat Luke de kwaliteiten beheerst om sales talent te herkennen waardoor Luke een professionele bijdrage levert aan de verkiezingen. Wij kijken uit naar deze eerste editie van de verkiezing voor Sales Manager van 2020!

Via het aanmeldingsformulier is het mogelijk om een kandidaat te nomineren voor de verkiezing van de Sales Manager van het Jaar 2021. De deadline is hiervoor ondertussen gesloten. Op 25 mei zal de opvolger van Christoph Kleiren worden gekozen. Daarna zal de nominatie worden geopend voor het daaropvolgende jaar.