Nomineren Senior Sales Professional van het Jaar 2023

In 2005 was Martijn Oechies van JohnsonDiversey de eerste winnaar van deze verkiezing die destijds Key Accountmanager van het Jaar werd genoemd. Wegens veranderingen in het werkveld is er in 2012 voor gekozen om de titel te veranderen in Senior Sales Professional van het Jaar. De laatste winnaar is Emma Huizinga-Haverkamp van Control Risks. In de Wall of Fame hebben we een overzicht van zijn voorgangers maar ook van de overige podiumkandidaten.

Het is dus mogelijk om voor deze verkiezingen kandidaten te nomineren waarvan jij vind dat deze het verschil hebben gemaakt. De voorwaarden waaraan deze salesprofessional moet voldoen zijn :Winnaar Senior Sales Professional - Emma Huizinga-Haverkamp

  • Verantwoordelijk voor minimaal drie (Key) Accounts;
  • Verantwoordelijk zijn voor minimaal € 1 miljoen aan omzet;
  • Minimaal twee jaar werkzaam zijn in de functie waarvoor hij/zij wordt genomineerd
  • Ouder zijn dan 30 jaar (meetmoment, 10 maart 2024)

Deze editie zijn kandidaten van Control Risks en Optimo van deelname uitgesloten. Het traject zal uit meerdere rondes bestaan waarbij een vragenlijst, assessment en een aantal optredens voor een vakjury onderdeel van het proces zijn. Gedurende deze reis zal de kandidaat op een aantal verschillende criteria worden beoordeeld. Dit zijn :

  • Authenticiteit van de persoon;
  • Huidige functie, die bekleed wordt en de rol daarbinnen van sales;
  • Verantwoordelijkheden binnen in de eigen organisatie en de wijze waarop dit wordt ingevuld;
  • Klantgerichtheid;
  • Complexiteit van de business;
  • Behaalde resultaten in de afgelopen drie jaar, en het eigen aandeel daarin.

Via het aanmeldingsformulier is het mogelijk om een kandidaat te nomineren voor de verkiezing van de Senior Sales Professional van het Jaar 2023. De deadline voor het nomineren is 1 november.

De SMA wordt in dit proces begeleid door professionals van Luke Recruitment. Zij zorgen er voor dat er uiteindelijk drie goed gescreende kandidaten op het podium staan.

SMA Profielfoto Robin Dennie OostRobin Dennie Luke: Al sinds 2009 werft en selecteert Luke Recruitment op Senior Management Niveau voor inspirerende organisaties. Luke is gelieerd aan zusterorganisatie Quaestus Executive Leadership, dat bemiddelt op executive niveau. Deze alliantie biedt Luke de mogelijkheid van het expertise en netwerk van Quaestus gebruik te maken en de opdrachtgever een breder dienstenpakket aan te bieden. Met meer dan 100 vervulde vacatures van sales professionals in onze portefeuille, durf ik te beweren dat Luke de kwaliteiten beheerst om sales talent te herkennen waardoor Luke een professionele bijdrage levert aan de verkiezingen. Wij kijken uit naar weer een prachtige editie van de verkiezing voor Sales Professional 2023!