Over SMA

Over SMA

Sinds 1971 is de Sales Management Association (SMA) dé vakvereniging voor salesprofessionals op elk niveau. Vijf bedrijven staken destijds de koppen bij elkaar om het salesvak verder te professionaliseren. De bedrijven die aan de wieg stonden van de SMA waren Heineken, Nutricia, Nestlé, Douwe Egberts en Unilever. Inmiddels is de SMA één van de oudste beroepsverenigingen van Nederland. Ze vertegenwoordigt een vakgebied, dat voor de gehele Nederlandse economie van groot belang is. De SMA biedt haar circa 1.750 leden niet alleen kennisuitwisseling en professionalisering van het salesvak, maar organiseert jaarlijks ook vele spraakmakende evenementen en verkiezingen.

De SMA biedt je de mogelijkheid om honderden vakgenoten(beter) te leren kennen, ommet bevlogen professionals te sparren over sales uitdagingen en om goed geïnformeerd te blijven over alle interessante ontwikkelingen binnen het vakgebied. Content en kennisuitwisseling zijn belangrijke pijlers binnen onze vereniging en het zal je niet verbazen dat leden onderling ook veel zaken doen. De vereniging organiseert elk jaar zo’n 60 interessante (online) bijeenkomsten voor haar leden. De SMA is bovendien initiatiefnemer van veruit het meest toonaangevende evenement binnen het commerciële werkveld: Hét Sales Event

Bestuur & Organisatie

De SMA is een vakvereniging die grotendeels door vrijwilligers wordt gerund. Dat geldt zowel voor het landelijke bestuur als voor alle regionale besturen en andere commissies die binnen de SMA hun oorsprong hebben. Naast deze grote groep van vrijwilligers maakt de SMA gebruik van een directeur en wordt zijn/haar ondersteunende activiteiten ondersteund door assisTNs. Een professioneel bureau gespecialiseerd in werkzaamheden binnen het verenigingsleven. Het landelijk bestuur legt uiteindelijk, zoals bij elke vereniging,verantwoording af aan de Algemene Leden Vergadering. Hiermee bepalen de leden het uiteindelijke beleid dat gevoerd word. Op onze website is meer informatie te vinden over het bestuur en de wijze waarop de organisatie van de SMA is ingericht.

Regio’s binnen de SMA

Voor de SMA zijn de regio’s van groot belang. Zij vormen het hart van onze organisatie en zijn voor (nieuwe partners) dé places to be om kennis te maken met de SMA en hun netwerk uit te breiden. Bovendien horen ze hoe anderen omgaan met vraagstukken die zij zelf ook hebben.

Inmiddels kent de SMA vijf hoofdregio’s : SMA-Noord, SMA-Oost, SMA-Zuid, SMA-Midden en SMA-West. Binnen deze regio’s worden er regelmatig bijeenkomsten zoals Salesmanager in de Keuken en Sales Cafés georganiseerd. Mede door de diversiteit aan onderwerpen groeien de bezoekersaantallen van deze bijeenkomsten nog altijd. Wegens dit grote succes zijn sommige regio’s ondertussen verdeeld in kringen. Op onze website is meer informatie te vinden over elke afzonderlijke regio.

Ereleden & Lid van Verdienste

Door de jaren heen is er een groot aantal mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging. Deze personen zijn hiervoor gehuldigd en in het zonnetje gezet. Binnen de SMA onderscheiden we Ereleden en lid van Verdienste. Op onze website is een overzicht te vinden van alle personen die deze onderscheiding hebben ontvangen.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen