Verkiezingen Sales Event 2022

Na de nodige verkiezingen in de verschillende regio’s gingen Nikusia Kooijmans (YachtCloud), Janno Franssen (Inepro) en Tyrone Faber (Hamilton Bright) met elkaar de strijd aan. In de ochtend hadden ze reeds opgetreden voor een vakjury en zij waren de eerste categorie dat aan bod kwam tijdens dit Sales Event. Na een drietal ontwapenende presentaties werd Nikusia Kooijmans door het publiek als winnaar aangewezen. Later 20220525 Young Sales Professional van het Jaar Nikusia Kooijmanop de dag kwam het verlossende woord van juryvoorzitter Kristien Janssen en werd zij de Young Sales Professional van 2021. In het juryrapport werd aangegeven dat zijn een persoon is die energie brengt, lef en ambitie heeft. En dat ze een enorme intrinsieke drive heeft om te presteren. En dat zij in een conservatieve markt haar kansen ziet en dat ze met haar proactieve online sales strategie in staat is gebleken om haar targets keer op keer te overtreffen. 

Na afloop gaf Nikusia aan het nog steeds niet te kunnen bevatten dat ze had gewonnen: “Kijkend naar de grote prijs kan ik eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik hem écht gewonnen heb! Wow, wat is dit vet! Het hele traject om tot de finale te komen heeft me zo ontzettend veel gebracht. Ik heb voornamelijk veel over mezelf geleerd – wie ben ik nou écht, wat wil ik en hoe mooi is het om gewoon een puur en kwetsbaar mens te zijn. Zoals ik ook tegen de jury zei, ongeacht wat de uitslag ging worden die avond – ik had voor mezelf al gewonnen. Maar eerlijk is eerlijk – horen dat jij het geworden bent is natuurlijk het gaafste wat er is! 😉

 

Thijs van Rosmalen, winnaar!!

 

Later op de dag stonden Thijs van Rosmalen (Webs), Evelien van Zon (Hago Zorg) en Michiel Pijnnaken (Nationale Nederlanden) op het podium. Hierbij kreeg Thijs de meeste stemmen van het publiek. Juryvoorzitter Frederique van der Laar gaf aan dat de keuze van de vakjury hiermee overeen kwam en dat hij hiermee Senior Sales Professional van 2021 is geworden. De jury vond dat Thijs staat voor wederkerigheid en verbinding. Dat 20220525 Senior Sales Professional van het Jaar Thijs van Roosmalenhij het vak van marketing begrijpt en die kennis gebruikt om sales beter te maken en klanten beter te helpen. Daarnaast vond de jury hem een ster in stakeholder management daarmee weet hij zelfs opdrachten te winnen van concurrenten die groter zijn én al een relatie hebben met de klant. 

Thijs gaf aan dat hij gedurende het traject de nodige over zichzelf had geleerd: ““Het traject in aanloop naar de finale verplicht jezelf om even los te komen van de dagelijkse werkzaamheden en uit te zoomen. Zo heb je een uitgebreid moment van reflectie waar je normaal niet of nauwelijks aan toekomt: wat ben je nu eigenlijk in het doen binnen je vak, waarom op die manier en met wie? Dat was voor mij op sommige punten een fijne bevestiging en op sommige punten een eye-opener of confrontatie. Dat vond ik echt geweldig aan deze reis. Als je dan ook nog tijdens een bruisende finale als nummer 1 uit de bus komt met een hele persoonlijke pitch, dan voelt dat als een geweldige bekroning.” 

 

Roos van Vugt, 2e winnaar verkiezing Salesmanager

 

De verkiezing Salesmanager van het jaar werd dit keer voor de tweede keer in haar historie gehouden. Daar waar vorig jaar Christoph Kleiren er in een online versie er met de titel vandoor ging waren het dit keer Roos van Vugt (NNZ), Yfke van der Sloot (NS) en Florian Rottmann (Moët & Hennessy) die met elkaar de strijd aan gingen. Hun pitches stonden aan het eind van de middag op het programma waarbij het publiek Yfke, nipt als winnaar koos. Zij kon deze nipte voorsprong niet behouden waardoor juryvoorzitter Eric Fransen uiteindelijk Roos als winnaar uitriep. De jury vond dat zij ervoor zorgt dat haar klanten 20220525 Salesmanager van het Jaar Roos van Vugtverpakkingen als een oplossing gaan zien. Ze daarnaast de ambities van klanten centraal stelt om een sterke, langdurige relatie mee op te bouwen en pakt ze daarmee volledig in. Dat ze haar succes baseert op drie pijlers: creatieve intelligentie, strijdlust & lef en liefde. Dat uit zich met name in het herkennen van talenten van de mensen met wie ze werkt. En dat Roos beschikt over een compleet pakket aan vaardigheden die haar een creatieve en verbindende sales manager maken!

In haar dankwoord verwees ze naar een quote van Bruce Lee: “Success is not in reaching the destination, but in making the journey”. In haar eigen woorden gaf ze aan: “Het was een eer genomineerd te worden (door wie weet ik nog steeds niet), ik dook met de volle 100% procent in het traject. Door de goede organisatie vanuit de SMA kreeg ik er plezier in en bij elke volgende stap binnen de selectieprocedure werd het plezier groter, al was het een pittige reis. Mijn coach Wendy Freriks was mijn steun en toeverlaat de laatste fase. Vanuit mijn MBA-opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap leer ik bij het onderdeel Leiderschap om mijzelf te ontwikkelen. Letterlijk tot dat ik bij mijn authenticiteit kom, het traject van de afgelopen maanden heeft dit proces versneld. De feedback die ik kreeg tijdens het hele SMA-traject ontving ik met open armen en heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf verder heb kunnen ontwikkelen zodat ik een nog betere Sales Manager kan worden.”

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen