Sales Event 2023

Wanneer

09/03/2023    
13:00 - 22:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar


Kaart niet beschikbaar

Het SMA Sales Event 2023, is het jaarlijkse opfrismoment voor Commercieel Nederland. Dit is een unieke gelegenheid om je te laten inspireren met de allerlaatste, direct toepasbare, kennis op het gebied van commercie. Daarnaast een ideaal moment om kennis te maken met andere interessante salesprofessionals, die je in staat stellen om je netwerk verder te vergroten en jouw business te boosten. Inspirerende sprekers brengen je tijdens de verschillende masterclasses op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van commercie. Eén van de hoogtepunten is de verkiezing van de Salesmanager, de Senior Sales Professional en de Young Sales Professional van 2022. Een mooie manier om te leren van deze commerciële toppers. Het gehele Sales Event staat in teken van het jaarthema : Sales Vitality.

KeyNote Sales Event 2023

 

Keynote spreker Michael KortekaasMichael Kortekaas (www.michaelkortekaas.nl) is de Key Note van het Sales Event 2023.  Zijn presentatie gaat over het ‘Managen van energie, focus en veerkracht’. Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezond werk-privé balans en focus op de dingen die je wilt bereiken in moeilijke tijden? De drie grote thema’s binnen Mentale (veer)Kracht komen aan het licht:

1. Presteren onder druk (werkdruk);
2. Omgaan met verandering, teleurstelling & tegenslag;
3. Volhouden oftewel gedragsverandering.

Vanuit deze concepten maakt Michael de verbinding naar excelleren, eigenaarschap, (persoonlijk) leiderschap, in contact blijven met elkaar, werkgeluk, teamperformance en duurzame High Performance. Michael Kortekaas, één van de hunters uit het TV-programma ‘Hunted’ heeft veel ervaring, advies en antwoorden op de gestelde vragen. Hij inspireert en coacht al jarenlang mensen, teams en organisaties op energie, fitheid, vitaliteit, leiderschap en Mentale (veer)Kracht.

 

Masterclasses Sales Event 2023

 

Masterclass 1 :  De Gelukkige Sales Professional (door Patrick van Hees, de geluksexpert van Nederland)

Masterclass spreker Patrick van HeesDe kortste en leukste weg om je targets te halen én vitaal te blijven? Maak gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over geluk. Want gelukkige sales professionals zijn productiever, creatiever, socialer, minder vaak ziek en beter bestand tegen burnout. En daarbij is ook je privéleven van belang, want werkgeluk en privégeluk gaan hand in hand. Dus: wil je op een laagdrempelige en humoristische manier praktische tips krijgen over hoe je het geluk van jezelf en de mensen in je omgeving vergroot? Wil je bij de SMA ook dingen leren die je in je werk, maar ook thuis kunt toepassen? Sluit dan aan bij deze gezellige Masterclass. Inspiratie verzekerd! Patrick van Hees alias ‘de geluksprofessor’ was in het verleden o.a. eindverantwoordelijk voor Marketing & Sales bij Allianz, destijds de grootste verzekeraar van Europa. De laatste twintig jaar groeide Patrick uit tot de geluksexpert van Nederland. Hij publiceerde vier bestsellers over geluk, is bekend uit de landelijke media en verzorgde meer dan 1.000 lezingen, workshops en masterclasses over geluk in binnen- en buitenland. Hij vertaalt op een laagdrempelige wijze evidence based inzichten over geluk naar de praktijk.

Masterclass 2 : Wat Sales kan leren van de Mariniers en de Kunstacademie (door Gerben Roosink)

Sales en Mariniers liggen bij elkaar in lijn. Niet zeuren. Doorzetten. Discipline. Die lijkt logisch. Maar wat heeft de Kunstacademie met sales te maken? Meer dan je misschien zou denken. Creativiteit, inspiratie en eigenheid. Beide essentieel om goed te zijn in sales. Want soms moet je druk zetten en soms moet je loslaten. In deze High Performance Masterclass leert Gerben Roosink je hoe je de perfecte balans creëert. Zowel doorzetten als rust nemen. Grenzen verleggen als aangeven. Werken aan jezelf als aan je team. Hoe kan jij langdurig op een gezonde manier presteren?  Zonder dat het ten koste gaat van je gezondheid en geluk? Gerben Roosink is founder van Mind the Body. Op zijn achttiende is hij begonnen bij het Korps Mariniers. Na vier jaar daar gediend te hebben, is hij een andere kant opgegaan. Hij is naar de Kunstacademie in Utrecht gegaan, de HKU.  Je zult begrijpen dat dit een switch was. Waar hij bijzonder veel moeite mee had, was het creëren van een eigen visie. De vraag: “Gerben, wat wil JIJ?” kwam regelmatig voor. Zijn antwoord: “Geef me een opdracht en dan fix ik het” want dat had ik geleerd bij de Mariniers. Alleen was dat nooit het antwoord wat ze wilde hebben en in het laatste jaar viel het kwartje. In zijn ogen de essentie van de Kunstacademie en de belangrijkste les voor een succesvol leven. Opeens vroeg hij zichzelf af: “Wat, als ik nou doe wat IK wil en daarvoor de vaardigheden van de Mariniers inzet? Dan wordt het leven volgens mij behoorlijk vet!”

Masterclass 3 : Geven is Leven (door Wim de Bundel)

Wim de Bundel Masterclass Sales Event 2023

Hoe laat je de Net Promoter Score stijgen met maar liefst 84 punten en daardoor de omzet verdubbelen van €500 miljoen naar €1 miljard ?

Hoe laat je de Net Promoter Score, ondanks de integratie van twee bedrijven, stijgen met 65 punten en daardoor de omzet groeien van €1,9 miljard naar €2,4 miljard ?

Wat zijn daarbij de Olympische lessen die je kunt inzetten? En welke rol heeft Geven daarin ?

Wim de Bundel was van 2008 tot 2020 directeur marketing & sales bij Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. Namens Delta Lloyd was hij als hoofdsponsor aanwezig bij de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in London en 2016 in Rio. In 2014 werd hij uitgeroepen tot commercieel directeur van het jaar en in 2019 tot meest invloedrijke commerciële professional. In 2021 publiceerde hij zijn boek Geven leven en lanceerde hij het platform www.gevenisleven.nl. Tevens is hij voorzitter van stichting Rif010. Het project dat er voor gaat zorgen dat we vanaf 2024 in Rotterdam naast de Markthal kunnen golfsurfen op de eerste Urban Surf Pool ter wereld. Sinds afgelopen zomer is hij actief als directeur marketing & sales van Ecclesia. Een zakelijk adviesbureau met 200 mensen op het gebied van risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen. Tijdens deze masterclass zal Wim de Bundel je meenemen op een optimistische reis naar Goud en Geluk. Oftewel: hoe krijg je een super klantgerichte organisatie die bruist en bubbelt.

Masterclass 4 : Creativiteit in Sales (door Stefan Renkema)

20190930 Stefan Renkema Blog September 2019Het zijn roerige tijden voor commercie. Eerst twee jaar corona direct gevolgd door een energiecrisis waarbij alle ogen gericht zijn/blijven op de salesorganisatie. Om te blijven overleven in deze periode is er een enorm beroep gedaan op onze creatieve vaardigheden. Waardoor je in staat bent om de klant maar ook zelf anders naar dingen te laten kijken In zijn masterclass legt Stefan uit dat onze hersenen gewend zijn om in een bepaald vast patroon te denken en ons tegen teveel indrukken wil beschermen. Hierdoor is het lastig is om creatief te zijn waarbij hij een uitspraak van Disney liet zien, namelijk dat creativiteit het beste vertaald kan worden als het op een andere manier van dingen zien dan de meeste mensen doen. Indien je dit als sales professional doet kun je, in zijn ogen, het verschil maken. Aan de hand van een paar voorbeelden liet hij zien dat dit ook hele kleine dingen kunnen zijn. Tevens zal hij stil staan bij een aantal technieken waarbij je een situatie kunnen reframen en zo dat je op een andere manier naar hetzelfde kunt kijken. In zijn ogen ligt de creativiteit gewoon op straat, je moet hem wel gewoon vinden. Deze Masterclass helpt je zeker hierbij.

Dagvoorzitter Sales Event 2023

 

20190314 SMA Sales Event dagvoorzitter Marit van BohemenNet als voorgaande jaren zal Marit van Bohemen de dagvoorzitter zijn. Nuchter, sociaal, soms een tikkie brutaal en vol humor. Dat is Marit. Zij is o.a. bekend van haar rol in programma’s als Onderweg naar Morgen, Voetbalvrouwen, het Sinterklaas journaal en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde ze de rol van Sonja Holleder in de serie Judas. In 2012 was ze één van de deelnemers van Wie is de Mol.

Wat is er nog meer te doen?

 

Gedurende het gehele Sales Event zijn er nog een aantal andere activiteiten waar je aan mee kunt doen:

 • Tesla is aanwezig met een groot aantal auto’s. In een deel van deze auto kan gedurende het Sales Event een proefrit worden gemaakt. Hiervoor stelt men de Model 3 en Model Y beschikbaar. In Huis ter Duin staat daarnaast de Model S Plaid, de nieuwste en snelste productieauto ter wereld.
 • Bij de stand van AV bestaat de mogelijkheid om een geschikte foto voor LinkedIn te laten maken. Na het achterlaten van jouw contactgegevens zal deze dan naar je toe worden gestuurd.
 • Posbank Cycling en 36Cyling zijn aanwezig. Posbank Cycling organiseert fietsevent voor bedrijven en staat voor een onvergetelijke dag op de fiets, ruimte voor een goed gesprek op een van de mooiste plekjes van Nederland. 36 produceert fiets en sport kleding, in uw eigen ontwerp of huisstijl gepersonaliseerd en professioneel.

 

Agenda Sales Event 2023

 

De agenda voor het Sales Event 2023 ziet er als volgt uit:

 • 13.00                 Ontvangst gasten
 • 13.30                 Opening Sales Event (Pické Zaal)
 • 14.00                 Masterclasses
 • 15.00                 Pauze
 • 15.30                 Pitches  kandidaten Young Sales Professionals
 • 20220525 Thijs van Rosmalen Roos van Vugt Nikusia Kooijman winnaars Sales Event16.05                 Pitches kandidaten Senior Sales Professionals
 • 16.40                 Pitches kandidaten Salesmanager
 • 17.15                  Key Note, Michael Kortekaas
 • 17.45                  Bekendmaking winnaars
  • Young Sales Professional van het jaar 2022
  • Senior Sales Professional van het jaar 2022
  • Salesmanager van het jaar 2022
 • 18.15                  Afsluiting
 • 18.30                 Feest ten behoeve van 50-jarig bestaan SMA (Keizerzaal)

Kosten Sales Event 2023

 

SMA-Leden

 • Voor SMA-leden is de toegang tot het Sales Event gratis.

Niet SMA-leden

 • Voor niet SMA-leden bedraagt de toegangsprijs € 350,00 (€ 423,50 incl. BTW). Je ontvangt hiervoor een automatische incasso van de SMA.  Klik hier om je hiervoor in te schrijven.
 • De uitnodiging van de SMA, is via één van onze partners ontvangen. Er zijn dan geen kosten verbonden aan de deelname. Graag bij de aanmelding, in het opmerkingenveld aangeven via welke partner de uitnodiging is verlopen

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen